• Facebook'da Paylaş!
  • Tweetle!
  • Rss Feed
En güzel blog

Ali Tezel’e soru sormak istiyorum

19 Ekim 2012
Yazar: admin
7.104 views

ilk olarak yazımız da Ali bey kimdir   bunun hakkında bilgi verelim. Mutlaka meak edenler vardır. Daha sonradan Ali beye nasıl soru sorabiliriz bu konu hakkında   bilgiler verelim.

Ali Tezel İzmir’in Ödemiş ilçesinde 10.09.1966  yılında doğmuştur. İlkokulu Ödemiş’te  tamamlamıştır. Ortaokulu yatılı olarak  devam etmiş  İzmir Buca Lisesinde bitirmiştir.

Lise öğrenimini Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde 1985  yılında başarılı olarak bitirmiştir.

Lise yılları bittikden sonra Nevşehir’de ilk iş hayatına başlamıştır. İlk olarak sağlık memuru olarak  başlamıştır.

1987-1989 yıllarında Ankara Numune Hastanesi Hızır Acil Servisinde geceleri zorda olsa iş hayatına tüm gücüyle devam etmiştir. Gündüzleri ise Hacettepe Üniversitesi Anestezi Teknikerliği bölümüne devam etmiştir.

1995 yılında ÖSYM  de girdiği sınav da  SSK Sigorta Müfettiş Yardımcısında  başarılı not alarak    SSK’da Sigorta Müfettiş Yardımcısı olarak iş hayatına devam etmiştir.

1998 yılında da Sigorta Müfettişliğine atandı.

2004 yılından, görevden alındığı 2007 yılı Ekim ayına kadar da Grup Başkanı

10 yıla yakın zamandır AKŞAM Gazetesinde köşe yazarlığı ,

2005,2006 yıllarında her cumartesi günü saat 12.00 de Kanaltürk Televizyonunda “Ali Tezel’le Çalışma Hayatı” programını hazırlamış ve sunmuştur.

2008-2009 yıllarında NTV de

Şimdi ise halen  HABERTÜRK Gazetesinde hafta içi hergün  Çalışma Hayatı ile ilgili yorumlar    değerlendirmeler izleyicelerden ve okurlardan takipcilerden  gelen soruları  yanıtlamaktadır.

BLOOMBERG HT Televizyonunda her Perşembe saat 22:00′da başlayan ALİ TEZEL’E SORALIM Programında izleyicilerden gelen soruları yanıtlamaktadır. BLOOMBERG HT Televizyonunda sorularınızı ve sorunlarınızı iletebileceğiniz telefon numaralarımız 0212 2552871 / 2555874 ve posta adresimiz de alitezel@bloomberght.com

Al Tezel’e soru sormak için isterseniz internet adresinden www.alitezel.com her türlü sorularınızı sorabilirsiniz.

Bunun yanın da alitezel@alitezel.com mail adresinden  ulaşabilirsiniz.

 

Hangi konularda soru sorabilirsiniz.  Emeklilik , devlet ,sigorta  hakkın da soruları sorabilirsiniz.

  hakkında bu saydan bilgi alabilirsiniz.

http://www.alitezel.com/tezel/index.php?sid=yazi&id=4663

Konu altında yorum yapabilirsiniz sormak istediklerinizi belirtebilirsiniz.

Benzer Yazılar
Yorumlar
  1. Kemal diyor ki:

    Merhablar sızlerı cok takıp edıyorum

  2. Meral diyor ki:

    Emekli olduktan sonra calisinca maliye yuzde 15 nisbetinde pay aliyor. Bunun kaldirilmasi ile ilgili calisma var deniyor.

  3. ismail diyor ki:

    merhaba nasılsınız iyimisiniz kolaygelsin sizinsayfanıza girdim okudum 1985 sonra cıkan kanungeregi craklık borclanmasıolmuyormuş peki 1985 öncegirenler hakları devam ediyormu ben 1984 yılındacıraklık okulunagittim 1987 eylülünde askere gittim 84 yılında 17 1985yılında18 yaşında ydım pekiben eskikanundan yararlanabilirmiyim benim cep numaram05382455944 mesajla da bildirirsenizde olur teşekürederim kalaygelsin iyi calışmalar

  4. cemal or diyor ki:

    sayın ali bey babam kore gazi maaşı almakta iken 2008 yılında öldü sonra hayatta olan anneme maaş bağlandı annemde ölünce maaş kesildi bu maaş aynı evde oturan ve eşinden ayrılan ve hiç bir gelir kaynağı olmayan kızına bağlanabilir mi?acele cevaplarsan sevinirim.saygılarımla..

  5. pervin koçak diyor ki:

    bir işyerim var çıraklık eğitim okuluna giden çalışanlarım okuldan ve benden sigortalı bu durumda sgk dan bir indirim alabilirmiyim teşekkür ederim

  6. nuray diyor ki:

    1962 dogumluyum 1977sikorta girişim var 170çalışmışlıgım var nasıl evekli olurum bana yardımcı olun teşekkür eterim eşimin

    • davut şahin diyor ki:

      11.1.1984 sgk giriş tarihim.27.04.1965 doğumluyum 7540 primim var hala sgk lı olarak çalışmaktayım nezaman emekli olurum ve emekli maşım kaç tl olur saygılar slm lar

  7. kandil ikizoğlu diyor ki:

    ben yıllık izinde iken calıştığım tekstil firması devredilmiş yeni şirket bana sigorta girişi yapmamış ben şikayet ettim yeni şirket bana işe davet mektubu göndermiş ama aradan iki ay geçtikten sonra benim ne yapmam gerekiyor haklarım nelerdir beni bilgilendirirseniz sevinirim

  8. mehmet diyor ki:

    eşim 2004 beyin tm amaliyatı oldu sigortası yoktu 2005 yılında bağkuru başladı 2011 yılında aynı amaliyatın devamı olan ikinci amaliyatı oldu bu amalıyatta malüll duruma düştü eşime mevcut hastalıklarından dolayı {yüzde 97 } çalışamaz ve başkasının bakımına muhtaçtır yazılı rapor verildi yaptığımız malül emeklilik başvurusu bölge sağlık kurulu tarafında red geldi gerekcesi 2004 yılında geçirdiği amaliyat ama o amaliyatta malül sayılacak hehangi bir durumu yoktu biz bu durumu yargıya taşısak kazanabilirmiyiz şimdiden teşekürler

  9. hasan durna diyor ki:

    ali bey 04.04.1984 yılında sigortaya giriş yaptım.sigortaya girdigimde nüfusda 1970 dogumlu gözüküyordum. doktor raporuyla yaşımı büyüttüm şuan 01.11.1969 dogumlu gözüküyorum acaba ne zaman emekli olabilirim. beni bilgilendirirmisiniz.

  10. mehmet ali diyor ki:

    15,08,2008 istege baglı bagkurluyum 19 aylık borcum ssk ya geciste geriye kalan hizmetim vede borc nasıl olacak

  11. YASEMİN diyor ki:

    KAYINVALİDEM 1961 DOGUMLU 1987 TARİHİNDE SİGORTA BAŞLANGICI 3800 İŞ GÜNÜ VAR NEZAMAN EMEKLİ OLUR

  12. yuksel kublay diyor ki:

    merhabalar abim ali kublayın emekliliği doldu yaşı bekliyor.adli vakadan dolayı 10 gün içersinde mahkum olacak kapaklı belediyesinde halen çalışmakta 18 ay mahkumiyeti var. bu makumiyetten dolayı işten çıkarılımı yolu yordamı nedir. hemen cevaplarsanız minnetar kalırım saygılarımla. teşşekürler.

  13. Gul diyor ki:

    Bagkur emeklisi olan babamdan yetim maasi ariyorum ,ablam bosaninca Maas 2ye bolundu,simdi tekrar evlendi,bu durumda Benim masimin yukselmesi gerekmezmi???

  14. şefika koca diyor ki:

    08 03 1967 doğumluyum..yapılandırmada 2 yıl önce çiftçi bağkurundan 3 yıllık geri ödemeden borçlandım ve ödedim..2 yıldırda aralıksız iş yeri sahibi spor salonu sahibi olarak ödedim..yani nisan 2008 de başlamış oluyorum…iş yerimi kapatırsam bir yerde kendimi ssk lı gösterirsem veye evden ödersem ne zaman emekli olurum….iyi günler.

  15. hakan bahar diyor ki:

    sn. ali bey ben eşimi 2012 yılın da kaybettim eşimin 2003 yılında 30 günlük sigortası görünüyor 2 tanede çocugum var biri 1.5 yaşında digeri 2.5 yaşında ben dogum borçlanması yaptırarak emekliligini saglaya bilirmiyim eşim 1984 dogumlu vefat etti teşekürler

    • aydoğan diyor ki:

      merhaba hocam 25/02/ 2000 yılında ilk kez sigortam basladı ve ben bu ilk sigortamı baslatan iş yerime işçi bulma kurumundan gidip eski hükümlü olarak işe başladım ve benim 2005 yılında piskolojim bozuldu ve ben dev. hastanesine gidip tedavi oldum ve doktor bana ilaç yazdı vede bir senelik ilaç raporu verdi ve bende 2006 yılında heyete girdim ve bana %30 rapor verdiler ve benim 2008 yılında aşırı bir derecede rahatsızlığım arttı ve ben tekrar dev.hastanesine gidip heyete girdim ve bana %70 rapor verdiler doktorlar ve bende 2010 yılında sgkya gidip malulen emeklilik için başvurdum ve 1yada 2ay sonra bana ret çevabı geldi ve bende sgkya gidip ANKARA yüksek kurula itirazda bulundum. ve ordanda bana ret cevabı geldi ve bende kendime bir avukat tutup sgkya iş mahkemesinde dava açtım ve avukatımızada noterden vekalet verdik ve ilk duruşma günümde sgknın avukatı benim ilk kez 1995 yılına ait olan raporumu getirip hakim beye göstermiş benim ilk kez 1995 yılında rahatsız olduğumu beyan etmiş ve 1995 yılına ait raporumu hakim beye göstermiş.ve bende hoçam 1996 yılında askere gidip 18 ay askerlimi yapıp teskeremi alıp askerlimi bitirdim ve terhis sebebi normal yazıyor terhis belgemde ve hocam bana 2010 yılında ben sgkdan dev. hastanesine gidip heyete girdiğimde benim rahatsızlığımın başlangıç tarihini yanlışlıkla 2005 yazacaklarına 1995 yazmışlar doktorlarmı yazıcımı kim yanlışlık yaptıysa artık ve benim hakim bey sol kolumu mühürletip dev. hastanesine gönderdi ve hastalığımın başlangıç tarihini tam olarak öğrenmek bilmek için ve bende dev.hastanesine gidip muayenemi oldum ve bilgisayar kayıtlarından benim 2005 yılında ilk kez rahatsızlığımın başlangıç tarihi belli oldu ve 2005 yılında başlamıştır rahatsızlığı diye yazılı rapor düzenleyip gönderdiler mahkemeye ve bende tekrar sgkya gidip yanlışlık yapıldığına dair tekrar malülen heyete girmek için dev. hastanesine gönderdiler beni sgkdan ve heyete girdiğimde benim rahatsızlıgımın başlangıç tarihini 2005 olarak yazdırdılar doktorlar vede çalışarak hayatını kazanamaz yazıyordu verdikleri raporda ve bana o tarih yıl hatasını yapan doktorun yanına gidip yanlışlık yaptına dair 1tane kağıda bilgi notu olarak baslayıp rahasızlığın yanlışlıkla 1995 olarak yazılmıştır rahatsızlığın ilk defa 2005te başlamıstır diye yazıp kaşesini vurup alta üstte vurup imzalayıp verdi bana bende götürüp avukatıma verdim avukatımda hakim beye verip hakim beyde dosyamıza koyup bütün raporlarımı belgelerimi evraklarımı hepsini bir adli tıp kurumuna gönderdi 10 ay oldu daha bir rapor sonucu gelmiyor sizce hocam sizin kanatinizce ve bilginizce biz bu davamızı kazana bilirmiyiz hak hukuk adalet yerini bulursa eğer hocam birde avukatım bana eğer bu davayı kazana bilirsek 2010 yılından bu yana olan paranı alacaksın diyor ben öyle talepde bulundum hakim beyden diyor sizin kanatinizcede ben bu davayı kazana bilirsem 2010 yılından bu yana olan paramızı ala bilirmiyiz sgkdan hocam lütfen BENİ BİLGİLENDİRE BİLİRMİSİNİZ O ÇOK ÇOK GÜZEL BİLGİLERİNİZLE KANATİNİZCE MÜMKÜNSE HOCAM…SAYGILARIMI SUNAR ELLERİNİZDEN ÖPERİM 1de ben %70 raporum var 2600 pirimim var 13 seneye yakın da sigortalılık günüm var saygılar hocam

  16. döne öner diyor ki:

    slm ali bey.ben 1996 den beri sikortam var 2000 den beri den özel bir şirket de çalımaktayım 02.02.2013 de işden çıkarılıyorum ama bu arada eşim londra dan 1 yıllık çalışma vize si aldı. ben de londra ya gidecegım.ben işsizlık maşından yaralana bılyorummu yum sayılarım la döne öner.

  17. fatma yavuz diyor ki:

    merhaba Ali bey annem babamdan ayrılalı 7 yıl oldu önceleri merdiven yıkayıp kendine bakıyordu ama şimdi 56 yaşına geldi çalışamıyor Annemin babası yaşıyor emekliside var ancak dedem maaşından vermez açaba dedem istemesse annem maaş başvurusunda bulunsa kabul edilirmi dedemin maaşından kesilirmi şimdiden teşekür ederim

  18. Mehmet Sariahmet diyor ki:

    Vergi indiriminden yararlanip emekli (4a)olmak icin 23-01-2013 de dilekcemi verdim.Vergi dairesinden bana V.R. no yazili bir kagit verdiler.Anlami ne ve tahmini ne zaman emekli olurum.İlginize cok tesekkurler.

  19. ömer Tevfik USLU diyor ki:

    merhaba Ali Bey, benim işe giriş tarihim 01/12/1983 doğum tarihim 30/01/1966 6000 iş günü pirimim var ne zaman emekli olurum. kısa sürede cevabınızı bekliyorum…

  20. ferit göller diyor ki:

    merhaba ali bey ben 26.04.20011 de işe girdim 01.04.2013 de iş yerim kapanıyor ne kadar tazminat alabilirim ve birinci iznimi kullandım ikin yıl izin hakkım doluyormu.iş veren beni istemediğim halde ihbarımı kullandırmak istiyor kullanmasam bunun parasını alabilirmiyim cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim ali bey….

  21. filiz kormaz diyor ki:

    iyi güler ALİ BEY,ben 13 ocak,ta işyerimde ürün alırken yüsekliktn düştüm ayak bilegm kırıldı raporlym maaşım dışında aylık prim ve yemek ücreti alıyrdm şuanda sadece maaş alıyorm bide vergi iadesi elden alyordm onuda işveren kesti kanunen doğrumudur iş sözleşmem yok bide maaşımı elden alıyorm sizden kısa sürede cevap rica ediyorm…

  22. Türkan Onder diyor ki:

    yurt dışından borçlanarak Türkiyede emekliliğini kazanan bir kişinin tekrar yurtdışına çıkıp orada çalışması ve ikamet etmesi Türkiyedeki emeklilik hakkını etkilermi veya bunu bazı kurumlara bildirmesi gerekirme bilgilendirirseniz sevinirik şimdiden teşekkür ederim,

  23. hızır yetimoglu diyor ki:

    14yıl 8 ay 16 gün çalıştıgım iş yerinden 16.06.2012 tarihinde işten çokarıldım.7 ay işsizlik maaşı aldım daha sonra 17.01.2013 tarihinde emekliliğimi doldurup(01.07.1984 giriş tarihi 7984 iş günü ve diğer sandığa ait 137 iş günün) dilekçemi sgk ya verdim.kıdem tazminatım sadece brüt maaşım(24.450tl) üzerinden hesaplanıp bankaya 5 taksit(17.500 tl) yatırıldı.daha sonra herhangi bir cevap verilmedi şu anda işyeri hala faliyet gösteriyo.senelik 4 ikramiyemiz var ayrıca yol ve yemek parası alıyoduk bunlar tazminata girmezmi ihbar tazminatı da almadım ve 2011 yılına ait 2 adet ikramiye 2012 yılına ait ikramiyemiz ödenmedi 2012 yılına ait senelik iznimide kullanmadım ayrıca maaşımızdan hariç her ay 240 tl yandan para yatırılıyordu.mahkemeye vericem fakat durumum müsait değil emekli maaşım bağlanınca mahkemeye baş vurucam nolur bana yardımcı olursanız sevinirim.şimdidenteşekkürler.saygılar.

  24. esma ünal diyor ki:

    merhaba alibey..babam kamudan emekli idi 2001 vefat etti.ben 2009 kamudan emekli oldum bekarım.hayat şartları geçinmemi zorluyor benim sizden ögrenmek istedigim ben babamın maaşını alma hakkım varmı bana bu konuda bilgi verirseniz çok memnun oluyum.şimdeden tşkler….iyi günler..

  25. mehmet adnan bayhantopçu diyor ki:

    merhaba efendim. Doğum tarihim 1.1.1962. ssk açılışım 01.05.1981 kapanış 1989/02 gün sayım 1.310 tarım bağkuru açılışım 01.06. 1996.kapanış 31.12.1998.kod.19 kapanış 01.05.2008 kod 06 kapanış 24.11.2009 gün sayım 4 yıl 1 ay 24 gün tekrar bağkur açılışım 09.08.2011 gün sayım 1 yıl 7 ay 23 gün halen aktif.emekli olabilmek için ne yapmam lazım.saygılarımla.(1982/1983 de askerliğim var)

  26. mehpare kuru diyor ki:

    Sayın Ali Tezel,
    ssk dan ekim ayında emekli olacağım. halen ölmüş eşimden onun ssk emekli maaşını alıyorum. kendim emekli olunca eşimden aldığım maaşı almaya devam edecekmiyim? teşekkürler.

  27. abdulnayim diyor ki:

    slm ali bey yeni konuşulmaya başlanan yüzde 5 kesintiyle erken emeklilik konusunda bilgi istiyorum 1971 doğumluyum ssk girişim 1987 7000 iş günüm var acaba bende istersem yaşımı beklemeden eyer yaslaşırsa emekli ola bilirmiyim meilime cevap atarsanız çok minnetkar kalırım tşkl. abdulnayım çelik.

  28. HATİCE YABANCI diyor ki:

    merhaba ali bey benim kocamın vefattından dolayı bağlanan emekli maaşımı 2 kızım ve 1 oğlum almaktayız oğluma düşen payı 18 yaşı dolduracağı için kesilecekmiş bu pay oğlumdan dolayı pay bana geri düşermi veya bize yansırmı tşk ederim

  29. YALÇIN TOPRAKÜDE diyor ki:

    merhaba ali bey, ben 01.11.1991 yılında işe girdim. 15 günlük çalıştıktan sonra,işten ayrıldım. ancak sigorta numaramı,1987 yılında ozamanlarda meslek lisesindeyken aldım.bana verilen bu numara üzerinden halen prim ödeniyor. benim sormak istediğim, çalışma yılım, 1991 yılından itibaren mi başlıyor? yoksa 1987 yılından itibaren mi başlıyor? ve 1987 yılında staj gördüğüm yerden prim ödeniyor mu? bilgi verirseniz sevinirim. teşekkürler…

  30. ŞÜKRAN ŞERBETÇİ diyor ki:

    iyigünler 03,01,1984′de kaybettiğim babamın maaşını annem almaktaydı 01,04,2013 tarihinde annemi kaybettim ben eşimin bağ-kur dul maaşını almaktayım babamın bağ-kur maaşını annem vefat ettiği için bana nasıl çevirebilirler veya bana çevrilirmi ilginize teşekkür ederim,iyigünler dilerim.

    • zeynep ülkü diyor ki:

      merhaba ali bey.
      ben sgk dan emekliyim. vefat eden babamın maaşını annem almakta. bende babamın maaşından alabilirmiyim. babamda sgk dan emekli idi. saygılar.

  31. EBRU BAL diyor ki:

    Mrb.Ali bey,babam 25.03.1983 SGK girişli 08.06.1958 doğumlu,işten çıkış 30.04.1983 yani 37 günlük primi var.14.02.2012 tarihinden itibaren isteğe bağlı EK-5 SGK ödemekte 1979-1980(20 ay)askerlik yaptı,askerliği henüz borçlanmadı.3600 günle emekli olabilir mi?SAYGILAR….

  32. Mehmet Canan GENÇ diyor ki:

    Merhaba Ali bey.1976-1984 yılları arasında devlet memuru olarak çalıştım ve istifa etmeden ayrıldım.SSK lı çalıştım.Hizmet birleştirerek 2001 yılında emekli oldum.Ankara 4.İdare mehkemesince lehime karar çıktı.Kararı SGK(Emekli sandıgına) gönderdim tazminatımı alablilrmiyim?Teşekkürler.

  33. Mehmet Canan GENÇ diyor ki:

    Memuriyetten istifa etmeden ayrıldım SSK lı çalışıp,hizmet birleştirerek emekli oldum.Ankara 4.İdare mahkemesi tazminat almama hükmetti.Kararı SGK ya gönderdim.Tazminatımı alablirmiyim?

  34. ramazan bashan diyor ki:

    26 12 1966 dogumlu sigorta baslangıcım 1988 de 93 gün 26 09 1989 dadevlet memurlugu baslangıcı 2009 da işten atıldım 2 bucuk aydırda sigortalı calışmaktayım ne zaman emekli olabilirim ve kac para aylık alabilirim

  35. SİBEL ERDOGDU diyor ki:

    HOCAM annem babamdan malülün emekli dul aylığı almakda iken emekli abim vefat etti onunda maaşını alırsın dediler bizde baş vurduk ve bunun üzerine sigortadan bize beyan kağıdı geldi ve biz onu eksiksiz dollurup yolladık yani babamdan maaş aldığını bildirdik yalnız memur hatası yüzünden maaş bağlandı şimdi bize 36 milyar ceza geldi ve kendi memurlarının hatası oldugunu kabul ediyorlar ve anneminbunu ödüyecek durumu yok ne yapabiliriz teşekkür ederim

  36. sükriye diyor ki:

    merhaba ali bey teyzem 65 yasını gecti 65 yas aylıgı almak istiyoruz ama oglundan saglıktan faydalanıyor
    65 yas aylıgı baglanırmıbaglanırsa oglunun saglıgından faydalanabilirmi

  37. SUZAN diyor ki:

    ALİ BEY MERHABA
    BEN 32 YAŞINDAYIM
    BUNDAN 15 SENE ÖNCE (TAHMİNİ BİR TARİH)BABAMDAN EMEKLİ MAAŞI ALMIŞIM SİGORTALI ÇALIŞTIĞIM HALDE
    SİGORTADAN BANA BİR GÜN YAZI GELDİ SİGORTALI ÇALIŞARAK ALMIŞ OLDUĞUNUZ MAAŞI FAİZİYLE GERİ ÖDEYİN DİYE TABİ BENDE 1,5 YILDA BUNU ÖDEDİM AMA BU 1,5 YIL ZARFINDA ANNEM BENİM HER AY ALDIĞIM MAAŞI ALMASI GEREKİYORDU AMA ALAMADI TOPLU VERİRLER DİYE DÜŞÜNDÜK AMA ODA OLMADI, ONUDA GEÇTİM BENİM MAAŞIM ANNEME GEÇTİMİ ONUDA ŞU ANDA BİLEMİYORUZ ÇÜNKÜ O ZAMANLAR MAAŞLARA ZAM OLDU BİZDE ANLAYAMADIM BENİM MAAŞIMI YOKSA ZAMMI DİYE BUNUN ÜZERİNE BEN ANKARAYA APS İLE DİLEKÇE YAZIP GÖNDERDİM AMA BİR BİLGİ VERMEDİLER BANKAYLA GÖRÜŞTÜM BİZE BİR YAZI GELMEDİ DEDİLER VE BİZDE O KONUYU O ŞEKİLDE KAPATTIK ŞİMDİ DÜŞÜNÜYORUMDA BİZ DEVLETTEN ZENGİNMİYİZ ANNEM EMEKLİ MAAŞIYLA ZOR GEÇİNEN BİR KADIN EĞER O TOPLU PARAYI ALIRSA ANNEME MERHEM OLMUŞ OLUCAK BİZE BU KONUDA YARDIMCI OLURMUSUNUZ

    EK: BABAMIN MAAŞI 4′E BÖLÜNMÜŞTÜ
    3 KARDEŞ VE ANNEM
    KIZ KARDEŞİM EVLENDİ ANNEME GEÇTİ
    ABİM 18 YAŞININ DOLDURDU ANNEME GEÇTİ
    BEN SİGORTALI ÇALIŞTIM GEÇTİMİ BİLEMİYORUZ
    BABAN DEVLET DEMİR YOLLARINDAN 25 SENE İLE EMEKLİ OLMUŞ ŞU ANDA ANNEM 832 TL MAAŞ ALIYOR SİZCE AZ DEĞİLMİ

  38. zeynep diyor ki:

    merhaba ali bey ben 4,5 senedir özel bir sektörde kasiyer olarak calışmaktayım evliyim 2 tane cocugum var şuan dogum iznindeyim işden ayrılmak istiyorum tazminatımı alabilirmiyim bir hak taleb edebilirmiyim teşekkürler

  39. hayrettin çolak diyor ki:

    sayin ali tezel ben 2006 yilinda emekli oldum 1986 yilinda istanbulbüyuk şehir belediyesine işe başladim 1997 yilinda işten ayrildim emekli olduktan sonra maaşim çok düşuk bağlandi ssk md gittiğimde belediyenin benim bütun ssk pirimlerimi asgari ucretten yatirdiklarini soylediler aksine hep tam mesail, maaş almiştim pirimlerimi onbirsene eksik yatirmişlar bi hak talep edebilirmiyim.ssk no 11200495 hayrettin çolak cevaplarsaniz memnun olurum.saygilarimla

  40. ZELİHA diyor ki:

    12/02/2011 de trafik kazasında eşimi kaybettim 4 yaşında 1 kızım var,bağkur ve ssk prim toplamları askerlik borçlanması ile birlikte 1797 iş günü çıktı ve sgk ya 3 kez dosya hazırladım verdim emekli olamaz cevabını aldım yeni çıkan yargıtaydan geçen yasaya göre 1 gün bile sigorta girişi olanlar 900 iş gününe tamamlanınca emekli olabilir diye bir yasa vardı acaba ne durumda nasıl yararlanabiliriz yönlendirirseniz sevinirimteşekürler şimdiden

  41. şenek kurt diyor ki:

    1982 ssk.ğirşim var 1997bağgeçtim ve bir yılık borcum vardı 2006 yılnda yapılandırma yaptım 2007 sskalı bir işte çalışmaya başladım vebağkuru durdurdum yapılandırmadan bir taksit kalmış 169.tl şimdiye kadar bana bir teblikat şimdi 5100 pirimim var ama bağkudan bana..onbin küsür tl borç çıkatılar bu borcu ödemeden emekliolamıyorum bocu itiraz veya taksityapma hakım varmı emekli olmama engelmi/11/9/1964.doğumluyum.bana yardımcı olursan çoksevinirim..sagılar

  42. KASIM diyor ki:

    20,09,1987 ssk girişim var 1456 gün prim gün ödemem var ssk yı bırakıp bağkura geçtim 16 yıl 6 ay bağkurum var tekrar
    01,06,2012 tarihinde ssk ya geçtim 10,11,1968 doğumluyum ne zaman ve kac yasında emekli olabilirim teşekkürler

  43. caner diyor ki:

    Merhaba Ali bey şehit abimin devletin verdiği iş imkanından yararlanabilmek için annemin ölüm beyanı verilmemiş. Babam vefat etmiş erzurumda annemin ölüm beyanını nasıl verebiliriz. Ben aydın da yaşıyorum. Yada kimden bu konuda bilgi alabilirim.

  44. Nilgün Ergün diyor ki:

    Ben 8 mayıs 1974 de şeker sigortada işe başladım sonra mayıs 1984 de batı sigortaya geçtim fakat internetten hizmet dökümüme baktığım zaman gün sayım 3274 gözüküyor aldığım maaşta 1037 tl bunda bir yanlışlık var mı bilgilendirirseniz araştıracağım. şimdiden teşekkür ederim Saygılarımla

  45. Anonim diyor ki:

    Ben 8 mayıs 1974 de şeker sigortada işe başladım sonra mayıs 1984 de batı sigortaya geçtim fakat internetten hizmet dökümüme baktığım zaman gün sayım 3274 gözüküyor aldığım maaşta 1037 tl bunda bir yanlışlık var mı bilgilendirirseniz araştıracağım. şimdiden teşekkür ederim Saygılarımla

  46. bulent dur diyor ki:

    ali bey merhabalar 01.02.1970 dogumluyum ssk girişim askerden önce 07.07.1990 10.10.2012 kendi istegimle 5300 gün olarak var.devletin vermiş oldugu yasadan yaralandım tazminat alarak ayrıldım.ne zaman emekli olabilirim şu taşoran olarak iş alıp yapıyorum şu anki çalışmam itibaren emekli maaş düşme olurmu acabaetkilermi askerli 22.08.1990 asker gittim 18 ay asker borçlanması yaparak daha öne cekebilirmiyim saygılarımla bulent dur

  47. erdal darıcı diyor ki:

    merhaba ben 1978 doğumluyum 1995 sigorta girişim var şeker,tansiyon hastasıyım 4100 gün pirimim var yüzde 55 raporum var 1500tl maaşla fabrikada çalışıyorum ssk emekli olursun diyor ama emekli maaşını hesaplayamayız diyor emekli maaşını nasıl hesaplatabiliriz yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

  48. Necdet dülger. diyor ki:

    Merhaba ali bey ben çelik kapıda çalışıyorum iş biraz ağır kapı yı kaldırınca belimi ağrıttım dr gittim fizik dr 3 günlük rapor verdi üç günün sonunda geçmeyince beni beyin cerrahına sevk etdi oda emar sonucu belimde kireçlenme olduğunu söyledi iğne verdi oda 3 gün rapor verdi.İş yerimden tlf ettiler senin yerine eleman alıcaz sen iş ağır olduğu için işten çıkarıyoruz diye tlf açtılar.Bu iş yerine 17 ekim 2012 de girmiştim tazminat alma hakkım varmı nasıl bir yol izliyecem .TEŞEKKÜR EDERİM……..

  49. ALİ AKBAS diyor ki:

    sgk giriş tarifim 1983 şuandaki günüm 2869 günüm var doğum tarihim 1 mart 1966 askerlik borçlanması yaparsam ne zaman emekli olabilirim normal ve yaştan dolayı

  50. ali diyor ki:

    Kız kardeşim Şeker (kronik)hastası 1973 doğumlu 1989 yılında sigortalı oldu 550 gün yatmş sigortası var.1998 ve 2003 doğumlu iki çocuğu var.Doğum borçlanması yaparak malülen emekli olabilmesi için şartları uygunmudur.

  51. ALİ AKBAS diyor ki:

    ben 01 mart 1966 doğumluyum sigorta başlangıcım 1983 şuan 2860 günüm var eğer askerlik borçlanmamı yaparsam ne zaman emekli olabilirim
    TEŞEKKÜR EDERİM

  52. Zeki Akyüz diyor ki:

    Merhaba Ali bey 1969 doğumluyum 1985 yılında ssk lı olarak işe başladım yaklaşık 7000 gün ödenmiş pirimim var..Halen çalışıyorum ve emeklilik için yaş bekliyorum..Ben raporlı olarak insülin tedavisi gören bir diabet hastasıyım..Yeni kanun çıkmış diye duydum..Diabet hastalarına erken emeklilik yolu açılmış..Acaba erken emekli olabilir miyim ve olursam maaşım dan bir kesinti olur mu ? Uzun süredir çalıştığım iş yeri maalesef ssk pirimlerimi asgari ücretten yatırıyor.Ne kadar bir maaş alabilirim..Cevap verirseniz sevinirim..Teşekkür ederim..

  53. musa kuzugüden diyor ki:

    kamu da 9000 iş günü ile emekli olmayı düşünüyorum 30,06,1988 yılında kamuya giriş yaptım acaba emekli olma durumumda nekadar maaş alabilirim cevabınızı bekliyorum…

  54. FATMA CEYLAN diyor ki:

    Merhabalar Ali bey. Ben 15.07.1963 doğumluyum, ismim Fatma CEYLAN. 05.08.1993 ilk SSK giriş tarihim. 05.08.2013 emekliliğe başvurdum. Henüz Ankara’dan haber gelmedi. Bu arada 2006 yılında babamı kaybettim. Ondan ölüm aylığı alıyordum 1 sene boyunca. Onun kesileceğini söylüyorlar doğru mudur ? Yada alabilir miyim? Emekli maaşım bağlandığı taktirde ne kadar maaş alırım ve babamdan aldığım ölüm maaşı kesilecek midir? Cevap verirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler kolay gelsin..

  55. duriye diyor ki:

    kalp rahatsızım çalaşamıyorum iş yerinden tanzimat almak için ne yapmalıyım ??


*